3 Facebookgrupper til din vandretur i Danmark

Står du og mangler inspiration, viden eller har spørgsmål til din næste vandretur? Så er der her 3 Facebookgrupper, der kan hjælpe dig et stykke af vejen.  

Vandreturen kan være svær at komme i gang med, og ofte hører der mange spørgsmål til. Mangler du et overnatningssted, en vandreven eller har du spørgsmål til, hvordan du vandrer med din hund? Så læs med her, hvor 3 forskellige grupper kan hjælpe dig med netop det, du søger. 

Brug min baghave 

Brug min baghave er ” et landsdækkende netværk, af flinke folk der frivilligt åbner deres baghaver, for rejsende som mangler et sted at overnatte.” Sådan skriver Brug min baghave, og har vokset sig til at være en stor forsamling af mennesker, der helt gratis låner et stykke græs ud til dig, der står og mangler et sted at slå telt op. På hjemmesiden kan du oprette dig som bruger, og dermed få adgang til et kort med oversigt over, hvor i Danmark der er mulighed for at låne en baghave.

På Facebookgruppen kan du ansøge om medlemskab, og dermed få adgang til et netværk af mennesker, der kan hjælpe med en baghave. Her kan du lave et søgeopslag, hvis du ikke finder noget på hjemmesidens kort.

Alt i alt er ”Brug min baghave” et fantastisk koncept, fyldt med gæstfrie mennesker. Dette er en fantastisk mulighed under din vandretur, hvor du helt gratis kan finde en plæne til din overnatning.

 

Find en friluftsven #KOMMEDUD

At vandre er en helt fantastisk hobby, men også en hobby ikke alle deler interessen for. Derfor kan du sagtens være omgivet af gode venner, der bare ikke synes lige så godt om de lange gåture, som du. Hvis du står i en situation, hvor du elsker at vandre, men mangler nogen at gøre det sammen med, så er Facebookgruppen ”Find en friluftsven #KOMMEDUD” et godt sted at starte.

Caroline Schack (friluftsblogger) har skabt et fællesskab, hvor folk i alle aldre søger en friluftsven. Det kan både være til din korte dagstur, weekendtur eller hardcore vandretur.

Det kan være rigtig grænseoverskridende at skrive et opslag, hvor du søger en friluftsven, men denne gruppe er det helt rigtige sted at gøre det. Rigtig mange har allerede søgt og fundet flere gode friluftsvenner, og kan nu dele deres hobby med nogen, der synes lige så godt om det.

 

Vandring med hunde 

Vandring med hunde kan være helt fantastisk, men også meget uoverskueligt at komme i gang med. Der er mange spørgsmål: Hvad pakker man? Hvilke regler findes der i andre lande? Hvilket udstyr er bedst? osv. Alt dette og mere til, kan du få svar på i ”Vandring med hunde”, hvor et helt netværk af vandreglade mennesker, deler ud af egne erfaringer og svarer på spørgsmål.

På denne Facebookgruppe bliver der både delt erfaring om vandring i Danmark og i udlandet, solgt det rigtige hundegrej til vandreturen og muligheden for at deltage i fælles vandreture.

På denne side er det nødvendigt at ansøge om medlemskab, og selvfølgelig vigtigt at overholde gruppens regler, der står skrevet på siden.