3 små perler i nærheden af Odense

Vi har efterhånden boet på Fyn i henholdsvis 5 og 6 år. I løbet af de år, har vi fundet nogle små perler, hvor vi elsker at komme og gå en tur.

Dem vil vi rigtig gerne dele med dig og derfor har vi valgt at beskrive de 3 ture som vi går mest. Så hvis du har brug for noget frisk luft i den fynske natur, så tag din familie, ven/veninde, kæreste eller hund med ud på et lille eventyr.

Dallund slot – Det grønne slot fra 1500-tallet.

Denne perle lærte vi forholdsvis sent at kende, men det er nu blevet en af vores yndlingssteder at gå ”pre-game” ture, altså en lille gåtur inden vores håndboldkampe på hjemmebane.

Selve Dallund slot er ikke åben for offentligheden, men alle kan dog nyde en gåtur rundt om søen. Slottet skaber en hyggelig og eventyrlig stemning, og slottets omgivelser rummer smuk natur og skovarealer.

Ved skovengen på sydsiden af søen ligger en lille naturlegeplads, hvor de små kan lege. Den er ikke særlig stor, men stor nok til at lade sig underholde undervejs på gåturen.

Ved søens østlige side ligger et fugletårn. Her er det muligt at gå op og skabe sig et overblik over hele søen. Fra fugletårnet er der en smuk udsigt over hele søen med Dallund slot i baggrunden.

Vi vil klart anbefale at gå en lille tur ved Dallund slot. Her findes mange hyggelige udsigtsposter, kroge og natursteder.

Hvis du har brug for noget frisk luft og en mindre gåtur, så er Dallund slot det rette sted. Læs mere historie og information om Dallund slot her: https://www.dallundcastle.dk/kontakt/om-slottet/

Stige Ø – Halvø i Odense Fjord 

Stige Ø er et af de steder, vi har gået absolut flest gange. Det er en lille kunstigt skabt ø, der er gået fra at være en losseplads frem til 1994, til nu at være en ø med spændende og bakket landsskab.

Området bruges til fysisk aktivitet og rummer blandt andet et udendørs træningsområde, legeplads, samt store gynger med et fantastisk udsigtspunkt.

Stige Ø har også flere offentlige faciliteter, såsom bålplads med gratis brænde, toiletter, udendørs vandhane, mm. Vi har dog 2 yndlings faciliteter derude.

  1. Er iskiosken, der har åbent hele sommeren. Hvis du har brug for frisk luft, god udsigt og en kølig is, så er Stige Ø det perfekte sted.
  2. Er de fine shelters, der ligger langs vandkanten. Her er det oplagt enten at tilbringe en sommernat eller tage venner/familie med ud og lave snobrød over bålet.

Læs mere om Stige ø her: https://www.stigeoe.dk

Langesø – Fyns sande natur

Langesø ligger en lille køretur væk fra Odense. Dette sted har altid været et af vores yndlings, og her har vi gået utallige ture rundt om søen.

Vi besøger gerne Langesø Vaffelhus som det første, og køber en is/kaffe/kakao med til gåturen. Netop Langesø Vaffelhus gør turen ekstra hyggelig, fordi der altid er gjort klar til julehygge, bålhygge eller hvad årstiden nu bringer.

Langesø er perfekt til en skovtur. Du kan blandt andet vandre, ride, cykle, løbe, fiske eller bare nyde en stille og rolig tur rundt om søen, hvor du har udsigt til Langesø slot og et fint kapel.

Vi har selv gået turen utallige gange, og kan kun anbefale alle også at prøve den. Læs mere om Langesø her: https://langesoe.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *