MITHEA

3 unikke naturperler i Nordjylland

Vi er begge så heldige at vores nærmeste har sommerhus i Nordjylland, og derfor har vi været ude og udforske den smukke nordjyske natur.  Vores små udflugter vil vi rigtig gerne dele med dig, og derfor har vi valgt at beskrive de 3 ture, som vi synes er et must see. Så hvis du har brug for noget frisk luft i den nordjyske natur, så tag din familie, ven/veninde, kæreste eller hund med ud på et lille eventyr.

 

Råbjerg Mile – Den danske ørken

 

 
Når du træder ind i Råbjerg Mile, kan du godt få en lille følelse af at du går i en ørken, selvfølgelig uden varmen. Det er et virkelig unikt syn som møder dig, og du kan ikke undgå at få sand i skoen. Råbjerg Mile er Danmarks største vandreklit og den flytter sig 15 meter årligt mod nordøst.
 


Det er vildt at gå på sandet og se hvordan den bare ”sluger” træerne på sin vej. Derudover er området meget kuperet og vi tog mange ture op og ned ad de høje sandbakker, hvor der ventede en utrolig flot udsigt på toppen.


Råbjerg Mile er en unik oplevelse og vi kan klart anbefale at du tager turen forbi. Vi var der d. 2. januar og havde nærmest hele området for os selv.


Der findes en turfolder for dette område som kan ses og hentes her: https://naturstyrelsen.dk/media/255194/raabjergmileogbunken_07-12-2018.pdf


Hvis du vil læse mere om Råbjerg Mile, kan du benytte dette link: https://www.enjoynordjylland.dk/nordjylland/planlaeg-din-tur/raabjerg-mile-gdk640523

 
 
 Grenen i Skagen – unikt naturfænomen 
 


Danmarks nordligste punkt, hvor Skagerrak og Kattegat mødes. Der er malet mange malerier fra Skagens strand og dette giver god mening. Det helt gule sand blandet med det utrolige blå hav, skaber et smukt syn.


At gå langs vandet på stranden, hvor man ikke kan undgå at se de gamle bunkere som bryder landskabet, er en hyggelig tur. Hvis du er heldig, ser du måske en sæl som tager et lille hvil ude på spidsen.  Det er dog et af de mere befærderede steder, hvor en del turister også kommer.


Hvis du vil læse mere om Grenen, så kan du besøge denne hjemmeside: https://www.enjoynordjylland.dk/nordjylland/planlaeg-din-tur/grenen-i-skagen-gdk640520

 

Skagen Klitplantage – klitplantagen fra 1800-tallet

 

 

Den flotte natur i Nordjylland er ikke til at tage fejl af og Skagen Klitplantage er ingen undtagelse. Den byder på ekstremt flot natur, hvor der er flere forskellige markerede ruter man kan følge. 


Den lange vandrerute Nordsøstien går også igennem denne plantage. 


Derudover er der både et udsigtspunkt, Flagbakken, samt Den Tilsandede Kirke. Der er parkeringsplads og en lille kiosk.


Vi gik den røde rute som er på 2,4 km. Det var en virkelig flot rute hvor man kom ind på fine naturstier. Ruten gik også forbi Den Tilsandede Kirke og Flagbakken.Udover ruten som vi gik, er der også disse ruter:

  • Sandflugtsruten på 2,6 km og er markeret med orange.
  • Storkrenderuten på 5,5 km og er markeret med gult.
  • Løvfaldsruten som er egnet til kørestolsbrugere og er på 1,2 km. Den er markeret med grønt.
 

Der findes en turfolder for dette område som kan ses og hentes her:

https://naturstyrelsen.dk/media/290173/35_skagen-klitplantage_web_150720.pdf


Hvis du er interesseret i at læse mere om stedet og ruterne, så klik på linket: https://naturstyrelsen.dk/naturoplevelser/naturguider/skagen-klitplantage/aktiviteter/

 
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Andre spændende artikler

introduktion til mithea

Til dig der elsker naturen, men mangler det sidste skub eller blot søger inspiration til dit friluftsliv. Vi tror nemlig på, at næsten alle kan få rigtigt meget ud af den natur som omgiver os. Men vi ved også, at mange er af den opfattelse at outdoor livet kræver meget planlægning, det helt rigtige udstyr eller at man sætter meget tid af til det. Det passer heldigvis ikke 😃
Vi har derfor lavet denne blog til dig der elsker naturen, men mangler det sidste skub. Til dig der har mod på mere friluftsliv, men søger inspirationen.

Althea & Mie

Vores favoritter
Sponsor

Her kan du få dit logo