MITHEA

Vandretur i Sverige – SL4 Österlen

Sted: Sydsverige 

Fra & til: Ystad – Simrishamn 

Antal dage: 3-4 dage 
Antal km: 57,1 km. 

Sværhedsgrad: Let 

Vores budget: 2031 kr. inkl. Alt. 

Befærdet/ubefærdet: For det meste ubefærdet, undtagen ved seværdigheden eller ved de små søde byer. 
Dato vi vandrede: 2 maj – 4 maj 2019

 

 

 

Kort om SL4 Österlen:

SL4 Österlen er en fantastisk vandrerute, da den varierer meget og man ser mange forskellige naturlandskaber. Man går igennem skove og græsenge, samt en del på standen. Ruten går forbi Ales sten, som er Sveriges største skibssætning (gravform), og der er en utrolig flot udsigt deroppe fra. Du kommer også til en strand med sorte sten og græsenge med køer på.


Det eneste minus vi kunne finde ved denne rute, var en lille strækning på 5-7km hvor man går langs en vej på asfalt, dog skal denne ikke afholde jer for at tage af sted, for selve ruten er utrolig smuk og meget varierende – Det er en af vores yndlings vandreruter.  

 

 

  

 

1. Dag 


Ystad til Nybrostrand 


Længde: 8,1 km. 

Pris på overnatning: 0kr. 
Sværhedsgrad: Let. 

Befærdet/ubefærdet: Vi mødte ingen på denne del. 

 

Vi parkerede bilen i Ystad. Der er flere parkeringspladser med langtidsparkering, hvor du betaler 20kr pr. døgn. Vi parkerede vores bil på p-pladsen Båtsmansgatan, og der er endnu en stor parkeringsplads med langtidsparkering til samme pris lige ved siden af, denne hedder Segelgatan. 

 

Det var meningen at vi ville have sovet i en hytte på Nybrostrand camping, men da vi ankom, var dette ikke muligt. Der var teltpladser, men vi havde desværre ikke telt med. 


Derfor endte ved med at sove under en presenning på stranden, kan ikke anbefales. 

 

 

 

2. Dag

 

Nybrostrand til Löderups standbad 

 

Længde: 18 km. 
Pris på overnatning: 837kr. for 2 personer. 

Sværhedsgrad: Middel.
Seværdigheder: Ales sten (Sveriges største skibssætning) 
Befærdet/ubefærdet: Møder få på selve ruten, men der var en del mennesker ved Ales sten. 

 

Denne del af ruten foregår desværre et stykke på asfalt, men belønningen ligger i den sidste del, hvor en lille stigning fører til en smuk udsigt over havet og seværdigheden Ales sten, der er Sveriges største skibssætning. 


På slutningen af denne rute, går man nærmest lige forbi, Kåseberga Gårdshotell & Spa, hvor man kunne overnatte. Vi synes dog dette var et lidt dyrt sted, så vi endte med at gå et par ekstra kilometer for at sove hos B&B Vinkille. Denne beslutning var vi rigtig glade for. Det var en hyggelig gård og manden der ejede stedet, var utrolig sød og imødekommende.


Der var et lille atelier med flotte billeder, og man kunne leje et par cykler og dermed cykle tilbage til havnen og få noget at spise. Derudover var der en lækker økologisk morgenbuffet inkluderet. 

 

 Med en smuk udsigt foran os og Ales sten bag os. 

 

3. Dag ***OBS vi satte to ruter sammen

 

Löderups strandbad til Simrishamn

 

Længde: 31 km. 

Pris på overnatning: 0kr.

Sværhedsgrad: Let

Befærdet/ubefærdet: Vi mødte ganske få på denne del. 

 

Vi valgte at slå to ruter sammen og dermed sluttede vi i Simrishamn. 


Ved den ”normale” rute går man til Borrby Standbad og har en overnatning. Denne strækning er 11 km. Der er gode muligheder for overnatning i Borrby Strandbad. 

 

Vi holdt selv pause i Borrby Strandbad, hvor vi gik op til Borrbystrands Camping og fyldte vandflaskerne op. 

 

Imellem Borrby Strandbad og Simrisham gik vi igennem en lille by der hed Skillinge, hvor vi valgte at spise på Verandan Braserie Bistro. Vi fik to gode pizzaer som vi gav cirka 125kr for pr. pizza. Da vi ikke kunne spise op, var de søde at tilbyde os en pose, så vi kunne få det mad der var tilbage med til resten af turen.   

 

Da vi sluttede i Simrishamn tog vi toget tilbage til Ystad hvor bilen stod.
 

 

 Links til selve ruten: https://www.skaneleden.se/delled/sl4-osterlen

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Andre spændende artikler

introduktion til mithea

Til dig der elsker naturen, men mangler det sidste skub eller blot søger inspiration til dit friluftsliv. Vi tror nemlig på, at næsten alle kan få rigtigt meget ud af den natur som omgiver os. Men vi ved også, at mange er af den opfattelse at outdoor livet kræver meget planlægning, det helt rigtige udstyr eller at man sætter meget tid af til det. Det passer heldigvis ikke 😃
Vi har derfor lavet denne blog til dig der elsker naturen, men mangler det sidste skub. Til dig der har mod på mere friluftsliv, men søger inspirationen.

Althea & Mie

Vores favoritter
Sponsor

Her kan du få dit logo