Vores vandreudstyr

vandreudstyr

Nedenunder vil vi kort fortælle om, hvilket vandreudstyr vi har og hvad vi er gladest for.

Husk at vi ikke er eksperter indenfor området, vi taler blot om vores erfaring og hvilket udstyr der har fungeret for os. En del af det udstyr vi har var noget vi købte til vores første tur og derfor er det hverken det dyreste eller bedste, da vi først lige skulle se om vandring var noget for os.

Dette indlæg er ikke skjult reklame, alt det udstyr vi beskriver, er noget vi selv har købt.

1. Sovepose

Vores soveposer købte vi begge til vores første Sverige tur, og dermed har vi også den samme.
Model vi har: Marmot Womens Trestles Elite Eco 20.
Pris: 1.399kr.
Vægt: 1214 gram. Kan købes her

Sovepose Marmot Womens Trestles Elite Eco 20.

Det er en fibersovepose og den er ikke så sart som dunsoveposerne. Vi har overnattet ude i den i minus grader hvor vi godt kunne holde varmen, dog er den mest beregnet til forår, sommer og efterår.

Alt i alt har vi været fint tilfredse med denne sovepose. Det er en rigtig fin sovepose til prisen. Det er ikke et af de steder som vi først vil opgradere, men på et tidspunkt vil vi gerne have en anden sovepose som er lettere.

2. Liggeunderlag

Som vores soveposer, købte vi også vores liggeunderlag til vores Sveriges tur.
Model vi har: Frilufts Suilven Basic 3.0 Medium
Pris: 399kr.
Vægt: 900 gram. Kan købes her

Lidt tungere selvoppusteligt liggeunderlag, som vi har brugt uden problemer. Det har en god tykkelse og man sover godt på det. Vi har sovet på underlaget i minusgrader, hvor vi fint kunne holde varmen.

Vi synes at det vejer alt for meget og derfor er det et sted vi rigtig gerne vil opgradere. Hvis man ser bort fra vægten, er det et fint liggeunderlag som vi har været glade for, specielt når man tænker på prisen.

3. Vandretasker

På dette område har vi valgt lidt forskelligt. Vi vil anbefale at man tager ned i en butik og får hjælp til at finde den helt rigtige taske til dig. Når du køber en taske, får du den også indstillet så den passer til din ryg.

Den eneste taske vi begge har er vores dagsvandretaske.
Model: Gregory Jade 33L
Pris: 1259kr.
Modelår: 2021. Kan købes her

Gregory Jade 33L

Det er en utrolig fin rygsæk som passer perfekt til en dagstur. Den er bygget som en større vandretaske og så kan man åbne den helt via. en lynlås på midten af tasken, hvilket er virkelig smart. Den sidder godt og vi er begge utrolig glade for denne taske.

Altheas vandretasker:

Alle Altheas vandretasker er af mærket Gregory.

1. Første taske

Model: Gregory Amber 44L
Pris: 1000kr på tilbud.
Den er udgået.

Gregory-Amber-44L

Det var denne taske Althea brugte på sin første vandretur til Sverige. Den er købt for en del år siden og derfor kan man ikke købe præcis denne model mere. Den har fin plads når man skal på de kortere ture, eks. en weekendtur.

2. Anden taske

Model: Gregory Amber 60L
Pris: 1000kr på tilbud.
Rygsækvægt: 1630 gram.
Modelår: 2019. Kan købes her

Gregory-Amber-60L

Det var denne taske Althea gik med i Østrig og på Bornholm. Taksen har en god størrelse og passer perfekt til de længere vandreture. Der følger regnslag med og der er plads til drikkesystem. Samtidig er der mulighed for at fastgøre udstyr til tasken.

Man kan både åbne den i bunden og i toppen, hvilket er meget smart i forhold til opbevaring af ting i tasken. Althea har været utrolig glad for denne model og glæder sig til flere eventyrer med den på.

Mies vandretaske

Model: Osprey Womens Renn 65L
Pris: 1399kr.
Rygsækvægt: 1560 gram.
Modelår: 2019 Kan købes her

Osprey-Womens-Renn-65L

Mie har brugt denne taske på alle vores vandreture. Den har en rigtig god størrelse og er smart indrettet, med et stort todelt rum som både kan åbnes fra bunden og i toppen. Der medfølger regnslag og der er mulighed for drikkesystem. Der er nødfløjte i brystspændet.

4. Vandrestøvler

Vi har begge de samme vandrestøvler som vi købte på udsalg i Sport24.

Model: Salomon Lynge Mid GTX dame.
Pris: 800kr
Den er udgået, men Salomon laver lignende modeller.

vandrestoevler

Vi har været utrolig glade for vores vandrestøvler og kan slet ikke undvære dem nu. Det er en af de bedste investeringer vi har lavet, specielt når vi er ude på de længere ture.

De er vandafvisende og støtter foden godt. Det er en god ide at gå en halv eller hel størrelse op så man ikke støder på i snuden når man går nedad i terrænet.

Det er altid en god ide at tage ind og prøve forskellige vandrestøvler i en butik. Fødder er meget forskellige og derfor er det vigtigt at finde den du synes passer til din fod.

5. Vandresokker

Vandresokker er et must! Efter vi har købt vores, har vi ikke døjet med vabler. Vandresokker er en af de vigtigste ting for at få en god tur, vi har i hvert fald været ekstremt glade for vores.

Model: Smartwool PhD Outdoor
Pris: 189 kr. Kan købes her

Smartwool-PhD-Outdoor

6. Telt

Efter mange overvejelser i forhold til køb af et telt valgte vi at investere i dette og vi har ikke fortrudt. Vi er virkelig glade for vores telt og det er nu blevet vores fortrukne soveplads fremfor shelter.

Model: MSR ELIXIR 2 V2
Pris: 2499kr.
Vægt: 2770 gram. Kan købes her

Vi var virkelig i tvivl om hvilket telt vi ville købe. Vi havde først 3-mands udgaven af dette telt hjemme, men vi besluttede hurtigt at et 2-mandstelt havde rigeligt af plads til os. Vores vandretasker kan ikke være i inderteltet, men der er to åbninger hvor de kan stå og stadig være overdækket af yderteltet.

Som skrevet er der to indgange så man har hver sin indgang. Dette er hensigtsmæssigt, da man ikke skal kravle over hinanden for at komme ud.

Teltet er kuppelformet og dermed er der god plads til at sidde oprejst inde i det. Vigtigst af alt er, at det ekstremt nemt at slå op når man fanger teknikken. Man holder nemt varmen i teltet og vi har endnu ikke oplevet at vågne op til et helt dugget telt, så der er god ventilation.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *